8 Haziran 2013 Cumartesi

PATATES MANTISI

Son derece kolay ve basitliğinden beklenmeyecek kadar lezzetli bir tarif...
patateslerin üzeri kapanması lazım.

Malzemeler

5-6 adet orta boy patates
3 yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
5 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Patatesler haricinde kalan malzemeler çırpılır. Patatesler soyulup ince halkalar halinde doğranır. Doğranan patatesler çırpılmış malzemeye her iki tarafı da bulanacak şekilde batırılıp  yağlanmış tepsiye dizilir. Kalan malzeme üzerine dökülür. Fırında pişirilir.

Çıkınca kareler halinde kesilip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder