28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Carrees


Pommes Carrees Hazırlanışı
Carees Patates
İşlem basamakları
􀂾 İri ve muntazam patatesler seçilir, kabukları soyulur.
􀂾 Arzuya göre 1.5-2 cm küpler şeklinde kesilir.
􀂾 Kaynamakta olan tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır.
􀂾 Suyu süzdürülür ve kurutulur.
􀂾 Servise çıkacağı zaman sote tavasının dibine sıvı yağ konulur. 2-3 porsiyonluk
patates ilave edilir.
􀂾 Tava devamlı sallanarak her tarafının aynı renkte kızarması sağlanır.
􀂾 Fazla yağı süzülür. Yine aynı ölçüde tereyağı ilave edilir. Kızartma işlemi
tereyağı ile devam ederek tamamlanır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder