28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Au Four ve Hazırlanışı (fırınlanmış patates)

Pommes Au Four ve Hazırlanışı (fırınlanmış patates)

İşlem basamakları
Ortadan biraz büyükçe düzgün patatesler seçilir.
Fırçalanarak ve ovularak yıkanır ve kurulanır.
Önceden ısıtılmış 200-225 0C’deki fırında dış kısımları hafif kızarıp iç kısımları
da yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Orta kısmı dibe kaçmayacak şekilde bıçakla artı (+) işareti olacak şekilde
kesilir.
Servis tabağına ya da katlanarak şekil verilmiş peçete üzerine yerleştirilir.
Alttan hafif bastırarak kesilen kısım içine tereyağı dilimi konur .
Tereyağı içine koyulmadan yanında da verilebilir.
Sıcak olarak servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar
Bu garnitür çeşidi kabuklarıyla yenilebileceği için iyice yıkanarak
topraklarından arındırılmaları gerekir.
Fırına koyulmadan önce dış kısımları tuzla ovulur veya kurulanmadan tuzlanır.
Patateslerin pişme kontrolu kürdan batırılarak yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder